Skillnaden mellan de olika grilltyperna
Kolgrillen - för den traditionella grillentusiasten
Trä och glödande kol – det får varje grillmästares hjärta att slå snabbare! Den traditionella grillentusiasten vill inte ha något annat än en träkolsgrill och den rökigt sträva smak som grillgodset får av glödande kol. Då är grillningen en sann upplevelse med romantiska förtecken.
Gasolgrillen - för den bekväma finsmakaren
De som vill grilla bekvämt älskar gasolgrillar. De är rena, alltid klara att användas och erbjuder många tillagningsmöjligheter. Inte bara kött blir perfekt, utan även exotiska specialiteter, fisk och till och med wokrätter kan tillagas direkt och utan problem.
Elgrillen - för den som vill grilla snabbt & smidigt
Anslut, färdiga, gå! Elgrillen är enkel att hantera och sköta och är därför det perfekta sommartillbehöret för spontana grillstunder och för "månggrillare".
Rökgrillen - för den tålmodige som älskar rökig smak
Har du all tid i världen och inget emot att tänka lite större? Med en "rök" grillar du långsamt och får ett resultat som har fantastisk smakintensitet och mörhet. Röken är BBQ-originalet för den riktige grillnörden!
Kolgrill: För- och nackdelar
Fördelar med Kolgrill
✓ Flexibel
Eftersom det varken behövs ström eller gasol kan alla kolgrillar monteras var som helst på mindre än en timme.
✓ Klassisk grillsmak
Med en kolgrill får du fram den typiskt rökiga grillsmaken i maten du tillagar.
✓ Romantikfaktorn
Flammande brasor och glödande kol – för traditionella grillare är leken med elden ett måste.
✓ Finns i alla storlekar och prisklasser
Kolgrillar finns i många olika storlekar och prisklasser, och passar därför de flesta hem och tillfällen.
✓ Lätt att flytta
Små kolgrillar är lätta att transportera.
✓ Lätt att förvara
Kolgrillar är både lätta att förvara när de inte används, och lätta att montera.
✓ Tålig
De 6mm tjocka grillgallren av stål gör våra kolgrillar oslagbara även när det gäller hållbarhet.
Nackdelar med kolgrill
- Tidsåtgången: Kolet måste vara helt genomglödande innan grillningen kan börja.
- Träkolsgrillning är mycket väder- och vindberoende.
- Rökbildning.
Gasolgrill: För- och nackdelar
Fördelar med gasolgrill
✓ Enkelt underhåll
Enkel rengöring genom bränning.
✓ Snabbstartad
Aktivering med en knapptryckning och idealisk temperatur efter cirka 10 minuter.
✓ E xakt temperaturinställning
Kan regleras mycket exakt och den önskade temperaturen är i princip tillgänglig med en knapptryckning.
✓ Enkelt att tillaga på låga temperaturer
På en gasolgrill är det lätt att tillaga maten långsamt på låg temperatur.
✓ Jämn värme
Värmen fördelas jämnt över grillytan.
✓ Mångsidig användning
Individuell tillagning av bröd, grönsaker, kött och hos vissa grillar till och med wokrätter.
✓ Ingen rökutveckling
Lämplig för grillning i bostadsområden och på balkongen.
✓ Grillen brinner så länge det finns gasol i flaskan
Och en flaska räcker utan vidare för en hel kväll.
Tips:
HORNBACH gasolservice – vi byter dina tomma gasolflaskor mot nya! Observera att vi enbart byter gasolflaskor från GlobalGas.
Nackdelar med gasolgrill
- Den typiska, rökiga grillsmaken uteblir.
- Gasolgrillar är ofta tunga och på grund av gasbehållaren inte lämpliga att transportera.
- Underhåll och förvaring: Gasflaskan måste fyllas på och kräver en säker plats i det fria.
Elgrill: För- och nackdelar
Fördelar med elgrill
✓ Snabbt klar för användning
Kort uppvärmning. I med kontakten, värm upp och på med maten! Enklare kan det inte bli.
✓ Enkelt underhåll och rengöring
Ingen grillaska att ta hand om.
✓ Okomplicerad förvaring
Inga gasolflaskor.
✓ Platsbesparande
Finns till och med som liten bordsgrill.
✓ Ingen rökutveckling
Lämplig för grillning i bostadsområden och på balkongen.
✓ Många tillagningsmöjligheter
✓ Flexibel
Elgrillar kan användas i stort sett överallt. Den som saknar tillgång till trädgård eller uteplats kan utan problem njuta av grillkvällar på balkongen.
✓ Inga brandfarliga gnistor
Det uppstår ingen brandfara från gnistor.
Nackdelar med elgrill
- Den typiska, rökiga grillsmaken uteblir.
- Placering är beroende av strömanslutning och kabellängd.
Rökgrill: För- och nackdelar
Fördelar med rökgrill
✓ Resultatet
Maten smakar fantastiskt från en rökgrill! Du får ett mört och rökigt kött som du kan dra isär med gaffeln.
✓ Romantikfaktorn
Med en rök får din barbecue den äkta amerikanska sydstatskänslan.
✓ Enkel placering
Praktiska hjul gör att din rök kan rullas dit du vill.
✓ Många möjligheter
Flera möjligheter för den som vill experimentera med olika rökta maträtter.
✓ Styr över smakerna
Olika sorters ved eller kol ger rök med olika smak. Vilken blir din favorit?
✓ Slow food – Tillaga maten skonsamt
Den låga temperaturen (90-120 grader) tillagar maten skonsamt och är perfekt för den som vill haka på slow food-trenden.
Nackdelar med rökgrill
- Röken kan upplevas som störande för grannarna.
- Det tar mycket lång tid att bli klar med grillningen (ca 4-8 timmar).
Sammanfattning
Så vilken grill är egentligen bäst? Det finns inget enkelt svar på frågan. Men det finns en grill för alla. Tänk igenom dina behov och göra dina val därefter. Tveka inte heller över att komma in till något av våra varuhus och fråga vår kunniga personal om råd.
Hitta till ditt närmsta varuhus >>
Behöver du hjälp med montering av din grill?
Ta hjälp av en erfaren hantverkare
Om du känner dig osäker på hur du går tillväga kan du anlita en hantverkare via våra hantverkartjänster. Genom Hemfixarna får du tillgång till hantverkartjänster inom en mängd olika sortimentsområden direkt relaterat till de produkter som du finner i våra byggvaruhus. Läs mer här >>