Skillnaden mellan de olika grilltyperna
Kolgrill: För- och nackdelar
✓ Flexibel
Eftersom det varken behövs ström eller gasol kan alla kolgrillar monteras var som helst på mindre än en timme.
✓ Klassisk grillsmak
Med en kolgrill får du fram den typiskt rökiga grillsmaken i maten du tillagar.
✓ Romantikfaktorn
Flammande brasor och glödande kol – för traditionella grillare är leken med elden ett måste.
✓ Finns i alla storlekar och prisklasser
Kolgrillar finns i många olika storlekar och prisklasser, och passar därför de flesta hem och tillfällen.
✓ Lätt att flytta
Små kolgrillar är lätta att transportera.
✓ Lätt att förvara
Kolgrillar är både lätta att förvara när de inte används, och lätta att montera.
✓ Tålig
De 6mm tjocka grillgallren av stål gör våra kolgrillar oslagbara även när det gäller hållbarhet.
Gasolgrill: För- och nackdelar
✓ Enkelt underhåll
Enkel rengöring genom bränning.
✓ Snabbstartad
Aktivering med en knapptryckning och idealisk temperatur efter cirka 10 minuter.
✓ Exakt temperaturinställning
Kan regleras mycket exakt och den önskade temperaturen är i princip tillgänglig med en knapptryckning.
✓ Enkelt att tillaga på låga temperaturer
På en gasolgrill är det lätt att tillaga maten långsamt på låg temperatur.
✓ Jämn värme
Värmen fördelas jämnt över grillytan.
✓ Mångsidig användning
Individuell tillagning av bröd, grönsaker, kött och hos vissa grillar till och med wokrätter.
✓ Ingen rökutveckling
Lämplig för grillning i bostadsområden och på balkongen.
✓ Grillen brinner så länge det finns gasol i flaskan
Och en flaska räcker utan vidare för en hel kväll.
Elgrill: För- och nackdelar
✓ Snabbt klar för användning
Kort uppvärmning. I med kontakten, värm upp och på med maten! Enklare kan det inte bli.
✓ Enkelt underhåll och rengöring
Ingen grillaska att ta hand om.
✓ Okomplicerad förvaring
Inga gasolflaskor.
✓ Platsbesparande
Finns till och med som liten bordsgrill.
✓ Ingen rökutveckling
Lämplig för grillning i bostadsområden och på balkongen.
✓ Många tillagningsmöjligheter
✓ Flexibel
Elgrillar kan användas i stort sett överallt. Den som saknar tillgång till trädgård eller uteplats kan utan problem njuta av grillkvällar på balkongen.
✓ Inga brandfarliga gnistor
Det uppstår ingen brandfara från gnistor.
Rökgrill: För- och nackdelar
✓ Resultatet
Maten smakar fantastiskt från en rökgrill! Du får ett mört och rökigt kött som du kan dra isär med gaffeln.
✓ Romantikfaktorn
Med en rök får din barbecue denäkta amerikanska sydstatskänslan.
✓ Enkel placering
Praktiska hjul gör att din rök kan rullas dit du vill.
✓ Många möjligheter
Flera möjligheter för den som vill experimentera med olika rökta maträtter.
✓ Styr över smakerna
Olika sorters ved eller kol ger rök med olika smak.Vilken blir din favorit?
✓ Slow food – Tillaga maten skonsamt
Den låga temperaturen (90-120 grader) tillagar maten skonsamt och är perfekt för den som vill haka på slow food-trenden.