Stämmer Göteborg som ditt valda varuhus?
Mina önskelistor 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799 - 300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
2025-04-17 06:00 - 20:00  
2025-04-18 09:00 - 18:00  
2025-04-19 08:00 - 18:00  
2025-04-20 09:00 - 18:00  
2025-04-21 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2025-04-14 klockan 10:59. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Innan du börjar använda din nya stekhäll behöver den brännas in. Börja med att rengöra med hett vatten och milt diskmedel. Torka stekhällen genom att hetta upp den tills den är helt torr.

Behandla med fett
Börja med att hetta upp stekhällen tills den mörknar. Bred sedan ut ett tunt och jämnt lager fett över hela stekhällens inre yta. Använd gärna Silava eller . Upprepa processen tills hela pannans yta blir jämnt svart. Var extra noga så att fettet inte blir för tjockt på pannans botten, då kan en ojämn massa av fett bildas som kan bränna fast.

Rengör stekhällen direkt efter användning – gärna medan den fortfarande är varm. Då släpper rester lättare och livslängden förlängs. Tänk på att inte använda diskmedel vid rengöring. Diskmedel löser upp det skyddande fett som som finns, och en ny fettbehandling behövs.

Rengöring med vatten

1. Torka bort matrester med papper eller med en trasa.

2. Häll i vatten i pannan och låt koka upp. Vattnet löser upp smuts och gör det enklare att rengöra hällen. Upprepa steg 1 och 2 vid behov.

3. Torka av pannan och smörj in stekytan med Silava eller .

Om stekhällen blivit rejält smutsig eller om en smak satt sig i stekytan, kan rengöring med salt passa bättre.

Rengöring med salt:

1. Värm upp stekhällen och strö på ett rejält lager med grovt salt.

2. Låt saltet mörkna i hällen några minuter, så att det absorberar upp fukt, smuts och fett.

3. Skrapa bort saltet med en .

4. Häll på lite vatten i stekhällen och torka rent.

5. Smörj in stekytan med Silava eller .

Stekhällar är tåliga, men för att de ska hålla så länge som möjligt, bör de förvaras på en torr plats. Om stekhällen inte ska användas på länge, rekommenderas att rengöra den ordentligt och göra en ny fettbehandling innan den ställs undan.

Om stekhällen skulle rosta, använder du en grillborste eller stålull och gnider bort rostfläckarna tills de försvunnit. Rengör sedan stekhällen och fettbehandla den på samma vis som inför första användning. Därefter kan du använda den precis som vanligt.

upp