Ingredienser:
- 8 lammkotletter
- 4 msk ketchup
- 4 msk sojasås
- 1 bit (ca 2 cm) färsk, riven ingefära
- 5 msk honung
- 1 knivsudd chilipulver
- 1 msk senap (dragon eller dijon)
- 2 vitlöksklyftor
- Peppar
Tillagning:
1. Skölj lammkotletterna och torka dem torra.
2. Blanda samman övriga ingredienser till en tjockflytande marinad som inte rinner av köttet.
3. Lägg kotletterna i marinaden och se till att den täcker allt kött. Marinera köttet minst en timme i kylskåp.
4. Grilla sedan kotletterna ca 8 till 10 minuter på träkol (normalt går det ganska fort – låt dem absolut inte ligga för länge på grillen eftersom de då blir hårda och torra!).
5. Servera. Stekt potatis eller rostat bröd passar bra som tillbehör. Smaklig måltid!
Upptäck vårt enorma sortiment av grillar och tillbehör