Ingredienser:
- 500 g nötkött, skuret i lämpliga bitar för grillning
- 4 msk sås (barbecuesås)
- 1 msk balsamvinäger
- 4 msk olja
- 1 msk honung
- 1 tsk socker
- 1 tsk tomatpuré
- 1 tsk hackad rosmarin
- Salt, peppar och paprikapulver
- Eventuellt vitlök och rivet citronskal
Tillagning:
1. Krydda köttet med salt, peppar och paprikapulver och stick det flera gånger med en gaffel.
2. Rör ihop oljan med honung, barbecuesås, vinäger, socker, tomatpuré och rosmarin i en skål. Blanda väl. Om så önskas kan dessutom vitlök och rivet citronskal blandas i.
3. Fördela marinaden över köttet och gnid in den väl.
4. Låt köttet dra i marinaden i kylskåp minst tre timmar - eller gärna över natten. Före grillning bör marinaden gnidas in väl ytterligare en gång.
5. Grilla köttet efter önskad grillgrad.
6. Servera med en fräsch sallad och baguette – och det blir en garanterad grillsuccé! Smaklig måltid!
Upptäck vårt stora sortiment av grillar och tillbehör