Mina önskelistor 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-11-21 klockan 12:11. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

  • 500 g nötkött, skuret i lämpliga bitar för grillning
  • 4 msk sås (barbecuesås)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 4 msk olja
  • 1 msk honung
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk hackad rosmarin
  • Salt, peppar och paprikapulver
  • Eventuellt vitlök och rivet citronskal

1. Krydda köttet med salt, peppar och paprikapulver och stick det flera gånger med en gaffel.

2. Rör ihop oljan med honung, barbecuesås, vinäger, socker, tomatpuré och rosmarin i en skål. Blanda väl. Om så önskas kan dessutom vitlök och rivet citronskal blandas i.

3. Fördela marinaden över köttet och gnid in den väl.

4. Låt köttet dra i marinaden i kylskåp minst tre timmar - eller gärna över natten. Före grillning bör marinaden gnidas in väl ytterligare en gång.

5. Grilla köttet efter önskad grillgrad.

6. Servera med en fräsch sallad och baguette – och det blir en garanterad grillsuccé! Smaklig måltid!

upp