Ingredienser:
- 500 g kycklingbröstfilé (eller kalkonbröst)
- 4 msk sojasås
- 1 msk vinäger
- 1 msk olja (jordnötsolja)
- 1 tsk honung
- 1/2 tsk sambal oelek (kryddsås/chilipasta)
- 1 zucchini
- 250 g champinjoner
- 250 g körsbärstomater
Tillagning:
1. Skär kycklingen eller kalkonen i lagom stora munsbitar.
2. Blanda sojasåsen med vinäger, olja, honung och sambal oelek.
3. Blanda marinaden med köttbitarna i en försluten burk och låt marinera i minst 2 timmar (dock gärna över natten) i kylskåp.
4. Skölj grönsakerna och skär zucchini och svamp i stora tärningar.
5. Halvera körsbärstomaterna.
6. Varva grönsakerna med det marinerade köttet på spetten så att det går två grönsaksbitar per köttbit.
7. Grilla spetten på båda sidor tills de fått fin färg.
8. Servera direkt. Smaklig måltid!
Upptäck vårt enorma sortiment av grillar och tillbehör