Ingredienser:
- 12 jätteräkor med stjärten kvar (färska eller djupfrysta)
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 peperoni
- 3 msk olivolja
- 2 msk citronsaft
- Peppar och salt
Tillagning:
1. Skala vitlöksklyftan, kärna ur och tvätta peperonin, skär båda fint och lägg dem att dra i olivoljan.
2. Sila oljan ned i en skål och smaksätt med citronsaft, peppar och salt.
3. Skala och skölj jätteräkorna och torka dem torra. Fukta fyra spett med vatten och trä på tre räkor på varje spett.
4. Lägg spetten i en slät ugnsform, pensla på olja-/citronmarinaden och ställ kallt i minst två timmar. Vänd spetten flera gånger i marinaden.
5. Spetten grillas ca 3 minuter per sida och kan efter smak serveras på lime- eller citronskivor. Smaklig måltid!
Upptäck vårt stora sortiment av grillar och tillbehör