Mina önskelistor 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-11-21 klockan 13:13. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

  • 12 jätteräkor med stjärten kvar (färska eller djupfrysta)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 peperoni
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft
  • Peppar och salt

1. Skala vitlöksklyftan, kärna ur och tvätta peperonin, skär båda fint och lägg dem att dra i olivoljan.

2. Sila oljan ned i en skål och smaksätt med citronsaft, peppar och salt.

3. Skala och skölj jätteräkorna och torka dem torra. Fukta fyra spett med vatten och trä på tre räkor på varje spett.

4. Lägg spetten i en slät ugnsform, pensla på olja-/citronmarinaden och ställ kallt i minst två timmar. Vänd spetten flera gånger i marinaden.

5. Spetten grillas ca 3 minuter per sida och kan efter smak serveras på lime- eller citronskivor. Smaklig måltid!

upp