Ingredienser:
- 400 g nötfärs
- 1 burk crème fraiche (300 g)
- 3 msk ströbröd
- 1 tsk worcestershiresås
- 4 bröd (hamburgerbröd)
- Sallad
- 1 tomat
- 2 tsk senap
- 1 msk majonnäs
- 3 salladslökar
- 1/2 lök (gul lök)
Tillagning:
1. Finhacka salladslöken. Ta med hälften av den gröna delen.
2. Blanda köttfärsen väl med salladslök, crème fraiche, worcestershiresås och peppar.
3. Forma hamburgare av köttfärsblandningen genom att först rulla färsen till små bollar som sedan plattas ut på en skärbräda. Gör burgarna så tunna som möjligt.
4. Skär löken i ringar och lägg dem i isvatten.
5. Tomaterna skärs i skivor och läggs i en skål.
6. Blanda senap, majonnäs och ketchup till hamburgersåsen.
7. Ställ löken, tomaterna och såsen på bordet så kan gästerna själva bestämma hur de vill ha sina burgare.
8. Grilla hamburgarna bruna på båda sidor.
9. Strax innan de är klara lägger du även bröden på grillen. Då blir de härligt knapriga. Smaklig måltid!