Ingredienser:
- 6 msk sojasås
- 6 msk risvin eller sherry
- 6 msk sesamolja
- 4 msk färsk, riven ingefära
- 4 tärnade schalottenlökar
- 1-2 hackade vitlöksklyftor
- 2 msk chilisås
- 4 skivor tofu (à 150 g)
- 2 ägg
- Sesamfrön
- Olja till grillning
Tillagning:
1. Blanda en marinad av sojasås, sherry eller risvin, sesamolja, ingefära, schalottenlök, vitlök och chilisås.
2. Lägg i tofuskivorna och se till att de är helt täckta av marinaden.
3. Låt marinera i kylskåp minst 15 minuter men gärna över natten.
4. Vispa upp äggen, vänd tofun i äggvispet och därefter i sesamfrön.
5. Tryck till fröna en aning.
6. Droppa olja på aluminiumfolien och lägg den under tofuskivorna vid grillning.
7. Med medelhög värme bör tofuskivorna vändas flera gånger.
8. Serveras direkt. Smaklig måltid!
Upptäck vårt stora sortiment av grillar och tillbehör