Ingredienser:
- 3 msk sojasås
- 1 msk risvin/saké, alternativt äppelvinäger
- 1 obesprutad apelsin (skal och saft)
- 250 g tofu
- 2 zucchini
- 2 paprikor, 1 röd och 1 gul
- 8 stora champinjoner
- Koriander
- Asiatisk kryddblandning med 5 kryddor
Tillagning:
1. Skala mycket fina remsor av apelsinskalet, pressa apelsinen och hacka koriandern.
2. Blanda marinaden av sojasås, risvin, apelsinskal och -saft, asiatisk 5-kryddblandning och 2 msk hackad koriander i en slät ugnsform.
3. Skär tofun i 16 bitar, zucchinin i 8 och paprikan i 12 samt halvera champinjonerna.
4. Fukta 8 träspett med vatten. Trä på tofutärningarna omväxlande med zucchini, paprika och svamp på spetten.
5. Lägg spetten i marinaden och marinera övertäckt i kylskåp under minst en timme.
6. Vänd spetten minst en gång.
7. Grilla tofuspetten ca 8 till 10 minuter, vänd på dem ibland och pensla med marinad.
8. Servera direkt. Smaklig måltid!
Upptäck vårt enorma sortiment av grillar och tillbehör