Mina önskelistor 0 Varukorg
HORNBACH Göteborg Öppettider
Minelundsvägen 8
417 05 Göteborg

order-goteborg@hornbach.com
+46 31-7799300
mån - fre: 06:00 - 20:00  
lör: 08:00 - 18:00  
sön: 09:00 - 18:00  
Du skrev ut den här informationen den 2024-11-21 klockan 10:01. Observera att priserna på världsmarknaden och kortfristiga reaktioner kan göra att priserna ändras och därför kan avvika från din utskrift. Tack för din förståelse.

Det speciella med en keramisk grill (kamadogrill) är att den är gjord helt i keramik och är oftast äggformad. Den keramiska ytan är 20-35mm tjock och håller därför värmen otroligt bra. Kamadogrillen kan alltså hålla samma temperatur i flera timmar. Nackdelen med den keramiska ytan är dock att grillarna blir väldigt tunga. Men fördelarna brukar väga upp för detta.

Det bör också tilläggas att det finns kamadogrillar som är tillverkade helt i stål. Den keramiska grillen bör dock användas om du gillar att grilla året runt, då den håller värmen bättre.

Keramisk grill

Det finns många anledningar till varför du bör välja en keramisk grill. Den håller otroligt länge, och blir därmed billigare i längden. nedan kan du läsa mer om fördelarna med en kamadogrill.

Kamadogrill

✓ Håller en jämn temperatur länge
Eftersom att kamadogrillen har ett sådant tjockt och tätt hölje, kan den hålla önskad temperatur jämn under en längre tid.

✓ Mångsidighet
Tack vare att grillen kan hålla både en jämn hög och jämn låg temperatur har den en otrolig mångsidighet. Du kan exempelvis röka kött på en låg temperatur i flera timmar, eller grädda en pizza på hög temperatur under minuten. Utöver detta kan du givetvis använda den som en vanliga grill eller exempelvis baka bullar i den.

✓ Höjer smakupplevelsen och håller råvarorna saftiga
Kamadogrillen ser till att råvarorna behåller sin naturliga saftighet, vilket hjälper till att höja smakupplevelsen.

✓ Går att använda året runt
Tack vare att kamadogrillen är så isolerande, går den att använda året runt – och alltid lika framgångsrikt.

I tabellen nedan hittar du information om de keramiska grillar du kan köpa i HORNBACHs webbshop. Vilka egenskaper de har och vad som skiljer dem åt – för att du lättare ska hitta den keramiska grill som passar dig bäst.

Modell: Kamadogrill Grill Guru Compact Kamadogrill Grill Guru Original Large Kamadogrill Grill Guru Original XL
Egenskaper: Portabel grill

Passar att ta med på picknick eller i husbilen

Grillgaller i rostfritt stål ø30cm

0,2m² grillyta

Praktisk termometer för rökning, grillning och bakning
Stor stationär grill

Passar för terrassen eller trädgården

Grillgaller i rostfritt stål ø46cm

0,4m² grillyta

Praktisk termometer för rökning, grillning och bakning

Två hopfällbara sidobord i bambu
Extra stor stationär grill

Passar för terrassen eller trädgården

Grillgaller i rostfritt stål ø56cm

0,5m² grillyta

Praktisk termometer för rökning, grillning och bakning

Två hopfällbara sidobord i bambu
Storlek: Höjd: 62cm

Storlek i diameter:

40cm utvändigt
36cm invändigt
Höjd: 124cm

Storlek i diameter:

56cm utvändigt
50cm invändigt
Höjd: 131cm

Storlek i diameter:

65cm utvändigt
58,2cm invändigt
Cirkapris: 3690 kr 7990 kr 10990 kr

Den keramiska grillen fungerar genom luft som kommer in i botten av grillen och passerar upp, förbi kolbädden. Den varma luften fortsätter sedan upp och hittar ut i locket på grillen. Tack vare luften går det att laga mat vid höga temperaturer, under lång tid – utan att bränslet tar slut.

Kamadogrillen är även oerhört isolerad och läckagetät, vilket stoppar värmen från att läcka ut och det går att hålla en jämn temperatur länge.

Börja med att ta bort locket från grillen och öppna alla luftventiler. Fyll sedan på med kol. Vill du hålla en låg temperatur under längre tid, fyller du på lite kol från början och sedan lite hela tiden under tiden maten tillagas. Vill du däremot ha en hög temperatur under en kortare tid, fyller du på mycket kol från början. Lägg sedan i 2-3 tändkuber och tänd på med en tändare.

När du fått fyr på kolen ska du öppna alla luftventiler (i botten och i locket) och stänga locket på grillen, tills grillen kommer upp i cirka 20-30 grader under den önskade temperaturen. Stäng bottenventilen och lämna lockventilen något öppen. Om temperaturen i grillen blir för varm, kan du öppna lockventilen lite till. Men låt bottenventilen vara fortsatt stängd. Om temperaturen istället är för låg kan du stänga lockventilen till 3/4 och öppna bottenventilen något, för att öka temperaturen i grillen.

Möjligheterna med en kamadogrill är väldigt stora. På en keramisk grill kan du grilla, röka, baka, steka, göra pizza och slow food med mera. Här gäller det att experimentera sig fram och samtidigt, gradvis lära sig hur grillen fungerar.

Keramisk grill

Kol blir till aska. Och denna aska behöver emellanåt städas bort ur grillen för att den ska kunna bevara rätt luftflöde. Placera en hink under luckan på grillen och borsta rent från aska med en borste.

Använd antingen ett milt rengöringsmedel (exempelvis grönsåpa) och vatten eller fönsterputs och en ren trasa, för att ta bort smuts på kamadogrillens keramiska yta. Ytrost kan tas bort med stålull.

Med tiden blir insidan av kamadogrillen svart. Detta är ett naturligt resultat av att du grillat med kol. Detta är inget som behövs tas bort, så länge det inte börjar flagna. Om du inte använder grillen under en längre period, (och om det är under en period med hög luftfuktighet) kan det bildas mögel i grillen. Varken svärtan eller möglet är några problem att få bort, då kamadogrillen fungerar som en självrengörande ugn.

1. Lägg defektorplattan på grillgallret och värm upp grillen till 260°C i cirka 30 minuter. Låt grillen svalna helt.

2. Plocka ur alla invändiga komponeter ur grillen och använd en mjuk tvättborste för att borsta rent insidan av grillen.

3. Sopa bort alla smutsrester som hamnar i botten av grillen och sätt tillbaka alla invädiga komponenter igen. Klart!

När du inte använder din kamadogrill rekommanderar vi att du täcker den med ett grillöverdrag, alternativt förvarar den inomhus.

upp