Potatisens dag – 26 oktober
Det finns otroligt mycket man kan laga på potatis – här har vi samlat några favoriter.
4-5 portioner (som tapas)
Ingredienser:
Potatis:
- ca 700 g fast potatis, tärnad i ca 2x2cm
- ½ tsk bakpulver
- ½ dl olivolja
- Salt & svartpeppar
Salsa:
- 2 msk olivolja
- 400 g krossade tomater
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 gul lök, finhackad
- ½ msk rökt paprikapulver
- ½ tsk cayennepeppar
- Några skvätt Tabasco
- 1 tsk salt
- ½ msk honung
Aioli:
- 2 dl majonnäs
- 1 stor vitlöksklyfta, pressad
- 2 tsk citronsaft
4 portioner
Ingredienser:
- 1 kg mjölig potatis
- 3 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 3 vitlöksklyftor
- 1-2 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 25 g smör (plus lite extra att smörja formen med)
- 2 dl riven ost
4 portioner
Ingredienser:
- 1 kg delikatesspotatis
- 50 g smör
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 2 tsk flingsalt
- Svartpeppar, nymald
- 2 dl riven parmesan
- 2 msk persilja, finhackad
Vill du komma igång med din egna potatisodling? I guiden nedan ger vi dig tips & råd för att lyckas med att sätta, skörda och lagra potatis.