Kanelbullens dag
Den 4 oktober är det kanelbullens dag och det tycker vi på HORNBACH är värt att fira. Här hittar du recept på inovativa "kanelbullar" och redskap du behöver för att tillverka dem.
Bjud in nära och kära till kanelbullefest den 4 oktober!
Gör kanelbullar på grillen
Recept: Kanelbullar i stekpanna på grillen
Ingredienser:
Vetedeg:
- 150g smör, rumstempererat
- 5dl mjölk
- 50g jäst, för söta degar
- 1dl strösocker
- 0,5tsk salt
- 2tsk stött kardemumma
- 1,4l vetemjöl
Fyllning:
- 200g smör, rumstempererat
- 1dl strösocker
- 3msk kanel
För stekning:
- Smör
- Pärlsocker
Gör så här:
1. Värm mjölken till 37°C. Smula ner jäst i en stor bunke. Häll över mjölken och rör om. Tillsätt smör i bitar, socker, salt och kardemumma.
2. Tillsätt mjölet men spara ½ dl till själva utbakningen.
Arbeta degen i cirka 5 minuter med maskin eller 10 minuter för hand, tills den känns smidig.
3. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk cirka 30 minuter.
4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Kavla ut varje del till en avlång kaka.
5. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen (smör, socker och kanel) och bred ett tunt lager på varje utkavlad del. Rulla ihop till rullar.
6. Starta grillen.
7. Skär rullarna 2cm tjocka snäckor och smält smör i en grillpanna på grillen.
8. Stek bullarna i 2-3min på varje sida. Vänd bullarna med en grilltång när det börjar få gyllenbrun färg. Avsluta med att strö över pärlsocker. Gör likadant med alla uppskurna snäckor, och lägg i nytt smör i pannan mellan omgångarna.
9. Servera direkt.
Gör kanelbullepizza i pizzaugn
Recept: Kanelbullepizza i pizzaugn
Ingredienser:
- Färdig pizzadeg
- 50g naturell färskost
- 100g smör, rumstempererat
- 0,5dl socker
- 4tsk kanel
- 2tsk kardemumma
- Pärlsocker
Till servering:
- Vaniljglass
Gör så här:
1. Starta pizzaugnen.
2. Blanda färskost, smör, socker, kanel och kardemumma i en skål.
3. Bred ut blandningen över hela pizzan med en slickepott.
4. Strö på pärlsocker.
5. Grädda pizzan i pizzaugnen tills den fått fin färg och spröda kanter. Håll koll så att den inte bli bränd.
6. Servera kanelbullepizzan direkt med vaniljglass.
Recept: Kanelbullepinnbröd över öppen eld
Ingredienser:
Pinnbröd:
- 2,5dl vetemjöl
- 1tsk bakpulver
- 1msk kanel
- 2msk socker
- 0,5tsk salt
- 1dl vatten
Fyllning:
- 100g smör, rumstempererat
- 3msk socker
- 0,5msk kanel
Topping:
- Pärlsocker
Gör så här:
1. Blanda de torra ingredienserna (vetemjöl, bakpulver, kanel, socker och salt) i en bunke.*
2. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg (cirka 5min).*
3. Blanda smör, kanel och socker ordentligt i en skål.*
4. Starta en eld med tändträ, ved och tändkuber i en eldstad eller på en grillplats.
4. Dela degen i sex lika stora delar.
5. Rulla ut varje del till en lång korv och bre på kanelfyllningen.
6. Tälj sex stycken pinnar.
7. Rulla på "kanelkorvarna" runt pinnarna och vänd i pärlsocker.
8. Grilla över glöd i cirka 6 minuter. Ha håll på pinnbröden så att de inte bränns vid.
9. Servera direkt med kaffe eller varm choklad.
*Steg 1-3 kan du göra hemma innan du ger dig ut.